Avara -ohjaamo

Tilava, Ergonominen ja Moderni. Kolme adjektiivia kuvaamaan uutta Comia–sarjan puimurin ohjaamoa.

Nämä ovat kiteytettynä ne asiat, joita meidän asiakkaamme arvostavat puimurin ohjaamossa. Ergonomisessa työympäristössä jaksaa virkeänä pitkänkin puintipäivän. Uusi moderni ulkonäkö, laajakulma- peruutuspeilit ja kahdeksan työvaloa kruunavat koko komeuden.

Comian uudessa Avara-ohjaamossa juuri nämä asiat kohtaavat. Olemme uusineet koko hallintaympäristön. Tuulilasin, ohjauspylvään, penkin, hallintalaiteet, ilmankierron ja kosketusnäytön. Pitkän puintipäivän aikana ohjaamossa vietetään lukuisia tunteja. Optimaalisten ja ergonomisesti suunniteltujen hallintalaitteiden ansiosta työ on turvallista, ja kuljettaja jaksaa pidempään.

 

 

 

 

Avara – muutakin kuin hyvänäköinen

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-päiväajovalot ja leveä tuulilasi. Sisämittoja on kasvatettu 30 senttimetrillä, joka tuo valtavasti tilaa lisää. Ohjaamon suunnittelussa on otettu huomioon kuljettajan esteetön näkyvyys leikkuupöydälle . Tähän ollaan vaikutettu kahdella asialla, a-pilareiden ja laittian muotoilulla. Kun tuulilasi jatkuu lattiatason alle näet paremmin leikkuupöydälle ja syöttöruuville. Huoltotoimenpiteitä helpottavat kahvat, joista kiinnipitämällä voit kätevästi puhdistaa tuulilasin tarpeen vaatiessa koneen ulkopuolelta.

 

Laadukas istuin ergonomian kivijalka

Ilmajousitteinen penkki on Avara-ohjaamon vakiovaruste. Kuljettajan turvallisuudesta pitää huolta turvavyö. Penkistä on helppo löytää sopivat säädöt pitkäänkin työpäivään. Jos tämä ei riitä, voit valita lisävarusteena penkin, joka sisältää lisää säätöjä mm. pitkittäissuuntaisen iskunvaimennuksen ja ilmasääteisen ristiseläntuen.

Comia–mallistossa on vakiona myös tilava oppilaanpenkki. Tarvitteassa sen voi taittaa pois tieltä.

 

Huoltotoimenpiteitä helpottavat kahvat,  joista kiinnipitämällä voit kätevästi puhdistaa tuulilasin tarpeen vaatiessa koneen ulkopuolelta.

Konsoli

Monitoimiajokahva on vain osa tätä upeaa kokonaisuutta. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkennät, on sijoitettu kyynärnojaan. Konsolissa on myös 12V- ja USB-virtapistokkeet. Kätevä säilytyslokero, esimerkiksi kännykälle, on integroitu konsoliin.

 

Käytettävyys

Istumalla uudessa ohjaamossa huomaat monta kätevää yksityiskohtaa. Aurinkoverhon voi vetää esiin tarvittaessa ohjaamon katosta. Säilytystilaa on lisätty ja sitä löytyy apukuljettajan penkin alta paljon. Samoin kyyneränojakonsolin alle voi sijoittaa tavaraa. Lisävarusteena voit valita kätevän viileäkaapin johon voit laittaa eväät ja juomia. Myös vaatteille ja tärkeille papereille löytyvät omat säilytyspaikat.

 

Yksi kahva, kaikki hallussa

Ihmiset ovat yksilöitä ja erikokoisia käsiä on maailma täynnä. Tämä haastava tilanne oli lähtökohtana uudelle ajokahvalle. Koska kahvassa on kaikki tärkeimmät hallintakytkimet, pitää niiden sijainti olla optimaalinen. Kahvanrungon 45 asteen muotoilu poikkeaa muista markkinoilla olevista ajokahvoista. Tässä asennossa käsi saa levätä kahvan päällä ja samaan aikaan voit ohjata eri toimintoja. Kun kahvan ovat muotoilleet ergonomia-alan asiantuntijat, päästään parhaaseen tulokseen. Kahva, joka sopii jokaiseen käteen.

 

Comvision II

Uusi käyttäjäystävällinen kosketusnäyttö

Leveä 12,3 tuuman näyttö kuvasuhteella 8:3 on levein puimurimonitori markkinoilla. Modernia kosketusnäyttöä ohjaat nopeasti yhdellä kädellä puinnin ohessa. Ruutu on jaettu kahteen eri osioon, staattiseen ja vaihtoehtoiseen näkymään. Vaihtoehtoisen näkymän voit itse valita esimerkiksi kierroslukuvalvontanäytön tai peruutuskameran välillä.

Monitorin voit säätää helposti haluamaasi katselukulmaan, koska se on nivelöity kahdella pallonivelellä. Puintia on todella helppo valvoa, kun samalla vilkaisulla näet esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytyksen sattuessa Comvision II tuo pop-up -ruudulla ja äänimerkillä varoituksen. Voit myös lukea kätevästi mahdolliset moottorin vikakoodit.

 

Puintikoneiston säätäminen

Painamalla oikeanpuoleisesta näytön valikkonapista, voit vaihtaa näkymän, jossa voi säätää puimurin puintikelan kierroksia, lietson kierrroksia ja puintiväliä. Jos sinulla on C8 tai C12 -etukelamalli, voit säätää myös etuvarstasillan puintiväliä monitorista käsin.

 

Tieasento        

Kun lähdet siirtämään puimuria tilalta pellolle ja haluat varmistaa ettei työhydrauliikka puimurissa ole kytkettynä, voit kytkeä sen pois yhdellä kytkimellä ohjaamosta. Tällöin Comvision II -monitori kytkeytyy automaattisesti tieajoasentoon. Silloin näytön vasemmalle puolelle ilmestyy ajonopeusmittari.

 

Peruutuskamera

Oikeanpuoleiseen näyttöön voit valita myös peruutuskameran näkymän. Comvisioniin voit kytkeä myös toisen kameran, esimerkiksi sellaisen, joka näyttää kuvaa vetokoukusta, helpottaaksesi pöytävaunun kytkemistä. Peruuttaessasi puimuria voit valikoida näytön asetuksista sellaisen vaihtoehdon, jossa kuva tulee automaattisesti näytölle.

 

Asetusvalikot ja lokitiedot

Asetusvalikoista voit valikoida eri tietoa liittyen Comvision II:een. Sieltä voit nähdä mm. aktiiviset ja passiiviset vikakoodit sekä polttoaineen kokonaiskulutuksen. Voit myös säätää tiettyjä antureita, kuten syöttökuljettimen kulma-anturin jännitettä. Tämän avulla voit muuttaa pöydän sänkikorkeuden nollakohtaa.

 

Vaihtoehtoiset arvot

Comvisionin alavalikkoon voit valikoida kolme eri arvoa näkyviin. Painamalla yhtä arvoista, esimerkiksi moottorintehotarvetta, voit tuoda sen päänäytölle. Monia vaihtoehtoisia arvoja on saatavilla lähinnä moottorin toimintaan liittyen.

 TAKAISIN PÄÄSIVULLE

ALKUUN