Porilaisia puimureita maailmalle 60 vuoden kokemuksella

26.1.2017

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Sampo-Rosenlew Oy aloitti leikkuupuimurien valmistuksen. Se on toimittanut tähän mennessä yli 50 000 puimuria noin 50 maahan. Keskeisiä markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Eurooppa, Pohjois-Afrikka ja IVY-maat.Metsäkoneet otettiin tuotantoon puimurien rinnalle 20 vuotta sitten. Sampo-Rosenlew on erikoistunut metsän harvennuksen ratkaisuihin. Harvennuksella on merkittäviä taloudellisia ja metsänhoidollisia hyötyjä, kun se tehdään juuri sitä varten suunnitelluilla ja valmistetuilla koneilla. Tämän ovat ymmärtäneet jo pitkään metsänomistajat Euroopassa, mutta nyt sama trendi on nähtävissä myös Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa.  

Yhteistyö maailman suurimpien maatalouskonevalmistajien kanssa mahdollistaa porilaisen perheyrityksen kansainvälisen kasvun. AGCO toimii tärkeänä strategisena kumppanina vastaten leikkuupuimurien jakelusta Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Deere & Company taasen jälleenmyy puimureita Länsi- ja Keski-Eurooppaan.

 


Asiakaslähtöisen tuotekehityksen edelläkävijä

Sampo-Rosenlew pystyy vastaamaan kansainväliseen kysyntään joustavasti. Sillä on Pohjois-Afrikassa ja Kazakstanissa kokoonpanotehtaat, joissa Suomesta tuotu raakarunko täydentyy valmiiksi puimuriksi paikallisin voimin. Tietotaidon siirtämistä ulkomaille seuraa tulevaisuudessa luonnollisesti kohdemaakohtaiset alihankkijaverkostot komponentti- ja varaosatarpeita palvelemaan.

Ruokatuotannon tarve ohjailee globaaleja markkinoita. Tulevaisuudessa kasvua on nähtävissä ilmastonmuutoksen, luonnonkatastrofin, poliittisen epävakauden tai sotatilan kohdanneissa kehittyneissä maissa, joissa ruokatuotannon turvaaminen vaatii kevyitä, mutta tehokkaita ratkaisuja. Uusia aluevaltauksia syntyy myös ilmastonmuutoksen seurauksena. Tuotteiden testaaminen todellisissa olosuhteissa on olennainen osa myynnin kohdentamista.

 

Lisätiedot:
Sami Seppälä

Myynti- ja markkinointijohtaja

Suora: 0207 550 627

matkapuhelin: 040 820 1365

etunimi.sukunimi@sampo-rosenlew.fi

 

Korkealaatuisista leikkuupuimureistaan ja metsäkoneistaan tunnettu Sampo-Rosenlew on toiminut samalla tontilla Porin Isosannassa jo yli 150 vuotta. Teollisen toiminnan juuret yltävät vuoteen 1853, jolloin Oy W. Rosenlew Ab perheyritys aloitti toimintansa. Sampo-Rosenlew Oy perustettiin vuonna 1991. Yhtiö työllistää Porissa noin 450 eri alojen ammattilaisia tuotanto-, tuotekehitys- ja palvelutehtävissä.

« Takaisin