Sampo-Rosenlew Oy

 

Asiakaslähtöisen tuotekehityksen edelläkävijä

Sampo-Rosenlew Oy on toiminut samalla tontilla Porin sydämessä jo yli 150 vuotta. Teollisen toiminnan juuret yltävät vuoteen 1853, jolloin Oy W. Rosenlew Ab perheyritys aloitti toimintansa. Sampo-Rosenlew Oy perustettiin vuonna 1991. Tätä nykyä yhtiö tunnetaan kansainvälisesti korkealaatuisista leikkuupuimureistaan ja metsäkoneistaan.

Leikkuupuimureiden valmistus alkoi vuonna 1957. Yli kuudenkymmenen vuoden aikana on toimitettu yli 50 000 puimuria noin 50 maahan. Keskeisiä markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Eurooppa, Pohjois-Afrikka ja IVY-maat. Tuotteista 90 prosenttia menee vientiin.

Sampo-Rosenlew panostaa tuotekehitykseen ja etsii tuotteilleen alati potentiaalisia uusia markkinoita. Kehittyviin maihin on tarjolla niiden tarpeisiin räätälöityjä konsepteja. Yhtiöllä on Pohjois-Afrikassa, Uzbekistanissa ja Azerbaijanissa kokoonpanotehtaat, joissa Suomesta tuotu raakarunko täydentyy valmiiksi puimuriksi paikallisin voimin. Tietotaidon siirtämistä ulkomaille seuraa tulevaisuudessa luonnollisesti kohdemaakohtaiset alihankkijaverkostot komponentti- ja varaosatarpeita palvelemaan.

Sampo-Rosenlewin tuotteet koetaan laadukkaiksi myös sen kovimpien kilpailijoiden keskuudessa. Yhteistyö maailman suurimpien maatalouskonevalmistajien kanssa mahdollistaa porilaisen perheyrityksen kansainvälisen kasvun. AGCO toimii tärkeänä strategisena kumppanina vastaten leikkuupuimurien jakelusta Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.


Ruokatuotannon tarve ohjailee globaaleja markkinoita

Sampo-Rosenlew  pystyy vastaamaan kansainväliseen kysyntään joustavasti. Tulevaisuudessa kasvua on nähtävissä ilmastonmuutoksen,  luonnonkatastrofin, poliittisen epävakauden tai sotatilan kohdanneissa kehittyneissä maissa, joissa ruokatuotannon turvaaminen vaatii kevyitä, mutta tehokkaita ratkaisuja. Globaaleiden taloudellisten tukitoimien turvin jaloilleen pyrkivät maat ovat kiinnostuneita maatalouskoneiden riisutuista perusmalleista.  Joustavan ja räätälöidyn tuotantomme avulla pystymme vastaamaan haasteisiin ja luomaan toimivia ratkaisuja kaikkiin olosuhteisiin. Tuotteiden testaaminen todellisissa olosuhteissa on olennainen osa myynnin kohdentamista. Kotimaisia viljalajeja käsitellään savisella maaperällämme eri kalustolla kuin riisiä ja sokeriruokoa Aasian vetisillä pelloilla. Maakohtaiset asiakastoiveet ovat enemminkin sääntö kuin poikkeus.

Metsäkoneet otettiin tuotantoon puimurien rinnalle 1990-luvun lopulla. Sampo-Rosenlew on erikoistunut metsän harvennuksen ratkaisuihin. Lukuisat asiakaspalautekyselyt sekä yhtiön omat testit osoittavat, että harvennuksella on merkittäviä taloudellisia ja metsänhoidollisia hyötyjä, kun se tehdään juuri sitä varten suunnitelluilla ja valmistetuilla koneilla. Tämän ovat ymmärtäneet jo pitkään metsänomistajat Euroopassa, mutta nyt sama trendi on nähtävissä myös Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa.  


Sampo-Rosenlew työllistää Porissa noin 250 eri alojen ammattilaisia tuotanto-, tuotekehitys- ja palvelutehtävissä. Yhtiö tiedostaa sitoutuneen, motivoituneen ja osaavan henkilöstön merkityksen, jota ei tuotannon automatisointi pysty koskaan täysin korvaamaan.