Elina Vesterlund

Viimeistelijä, koneistamo

Talossa vuodesta 2006

 

Työnkuvani on monipuolinen. Teen töitä koneistamossa, jossa poistan jäysteitä kappaleista ja huolehdin komponenttien pesemisestä, pakkaamisesta sekä lähettämisestä asiakkaalle. Opastan uusia työntekijöitä ja työharjoittelijoita heidän tullessaan taloon ja olen mukana oppilaitosyhteistyössä. Vastaan yhdessä työparini kanssa osaston yleisestä siisteydestä, mikä tehdasolosuhteissa on työturvallisuuden kannalta erittäin tärkeää.

Lohkojen reiät ovat pieniä ja niiden perusteellinen puhdistus on tärkeää. Kappaleiden rei’issä tulee kulkemaan hydrauliikkanestettä, joten reikiin ei saa jäädä mitään, mikä voisi aiheuttaa tukkeuman. Jokaisen reiän puhdistus suoritetaan käsin työkalulla ja lopulta paineilmalla sekä pesemällä. Pikkutarkassa työssä on oltava lähes sairaalatason puhtaus.

Olin vannonut, etten ikinä menisi tehtaaseen töihin. Perheenäitinä arvostan säännöllistä työtä ja lähden työpaikalle aina mielelläni. Olen työssäoppinut ja -opetettu ja tartun aina työhön kuin työhön. Oma työni on fyysistä ja raskastakin, mutta hyvin sujuvaa. Vuosien aikana olen päässyt vaikuttamaan siihen, miten työt kannattaa tehdä.