COMIA C8

C8 on täynnä tehokkuutta ja mukavuutta. TS-kaksoiskelajärjestelmä tekee koneesta yli 20% tehokkaamman kuin yksikelainen puimuri.

Katso video

Kahdella puintikelalla varustettu COMIA C8 pui tehokkaasti lajikkeessa kuin lajikkeessa. Verraten yhden puintikelan puimuriin nähden, puintitehoa on reilusti yli 20%. Moottorina on tehokas kuusi sylinterinen 210 hevosvoiman, päästötasolta Tier5. Viljasäiliön koko on 5400 litraa, joka vastaa puimurin tehokuutta. Vakio pöydän leveys on 4,5 m, mutta voit valita 4,2 m tai 4,8 metrin leikkuuleveyden myös.

Kaksoiskelan järjestelmä on ollut SAMPOn puimureissa jo vuodesta 1996. Patentoitu TS-järjestelmä lisää puinitehokuuttaa Pohjois-Eurooppalaisissa puinti olosuhteissa merkittävästi. Etupuintkela tasoittaa materiaalivirran ja esi-selvittää sen ennen puintikelaa, jossa itse puinit tapahtuma pää asiassa tapahtuu. Puintitehokuus lisääntyy kun kohlimet pääsevät helpomalla.

Leikkuupöytä 4,5 m
Viljasäiliö 5 400 l
Moottori 6-sylinterinen 210 hv AGCO POWER Tier5
Ilmastointi Kyllä
Etupuintikela Kyllä
Puintikela 8-varstainen HD
Tyhjennysnopeus 75 l/s
Kohlimet 5 kpl neliportaista kohlinta
Silppuri 3 300 k/min
Eturenkaat 750/65R26
Takarenkaat 420/65R20

Ohjaamo

AVARA -tyyliä ja toimivuutta

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-ajovalot ja leveä tuulilasi. Kuljettajan selkeä näkyvyys leikkuupöydälle on yksi tekijä, joka otettiin huomioon uutta ohjaamoa suunniteltaessa.  COMIA-sarjan puimureissa on monitoimiajokahva, ja muidenkin hallintalaitteiden sijoittelu on huolella mietitty. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkimet ovat kyynärnojassa. Konsolissa on myös 12 V- ja USB-liittimet. Modernia COMVISION II kosketusnäyttöä on helppo ohjata yhdellä kädellä puinnin ohessa. Puintia on todella helppo valvoa, kun yhdellä vilkaisulla näkee esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytykset näkyvät COMVISION II -näytössä pop-up varoituksina ja järjestelmä antaa myös äänimerkin.

Leikkuupöytä

Erinomaiset leikkuupöydät

Helposti kytkettävä, kiitosta saanut geometria ja täyshydrauliset toiminnot. Hyväksi todetut laonnostokelan nylon/muovipiikit ja hydraulinen takaisinpyöritys kruunaavat tämän erinomaisen ja toimivan leikkuupöydän.

Oli kasvusto korkeaa tai matalaa, vuosien kehittelyn tuloksena COMIAn leikkuupöytä selvittää sen. Optimaalinen etäisyys terältä syöttöruuville takaa katkeamattoman syötön koneen syöttökuljettimelle. Sivuttaiskallistus  saatavilla lisävarusteena.

Puintikoneisto

Tehokas puintikoneisto ja monipuoliset säädöt

COMIA C8 on varustettu TS-kaksoiskela järjestelmällä. Kahdella puinitkelalla saavutetaan yli 20% puinitehoa, verrattuna yksikela koneeseen nähden. Parhaissa olosuhteissa jopa 40% irtipuinnista tapahtuu etukelalla. Tasaisempi puintitapahtuma ehkäisee merkittävästi jyvien rikkoutumista. 
Viisi kohlinta ja suuri kohlinpinta-ala takaa hyvän erottelun. Nokkalamelli yläseula RV2, poistaa tehokaasti ruumenet ja ala-seula, tiheälamelli seula RV3 seuloo puhdasta viljaa säiliöön. 

Voimansiirto

Voimaa ja kestävyyttä

Jokaisessa COMIA –sarjan puimurissa on vahva kolmivaihteinen vaihdelaatikko. Laatikko on varustettu hydraulisella vaihteen keventimellä, joka tekee vaihtamisesta helppoa ja kätevää. Aktivoidaksesi kevennyksen, painat napista, joka on sijoitettu vaihdekeppiin. Vaihdelaatikko saa voimansa vahvasta ja vääntävästä hydrauliajomoottorista, jota ohjaat ajokahvalla ohjaamosta portaattomasti.

Vahva, öljynavoilla ja levyjarruilla varustettu etuakseli mahdollistaa leveiden renkaiden käytön. Optiona voit varustaa COMIAn todella leveillä renkailla. Tekniset tiedot -osiosta voit tarkistaa, mitkä renkaat sopivat sinun valitsemallesi COMIAlle. Lisävarusteena voit valita hydraulisen nelivedon, joka auttaa etenemään todella haastavissa olosuhteissa.

Puhdistaminen

Markkinoiden ehdoton ykkönen puimurin puhdistettavuudessa

Teknisistä ratkaisuista johtuen SAMPO-ROSENLEW -puimurit ovat aina olleet helppoja puhdistaa. Esimerkiksi viettopinnat voidaan vetää ulos ja kohlimien pohjat ovat poistettavissa. Vaikka samoja ominaisuuksia voi löytyä muistakin merkeistä, ovat ne Sampossa ratkaistu niin, ettei sinun tarvitse lähteä tekemään niitä konehalliisi, vaan suoritat puhdistamisen pellolla ja säästät aikaa.

Viljasäiliö

Mitä suurempi säiliö, sitä suurempi kokonaistehokkuus

Siksi C8 onkin varustettu isolla 5 400 litran viljasäiliöllä. Tyhjennysnopeutta ja tilavuutta on kasvatettu COMIA 2.0 -malleissa edelliseen sukupolven puimureihin verrattuna Nyt tyhjennysnopeus on 75 l/s, eli 50 % enemmän kuin edelisessä mallissa.

4 metrin tyhjennyskorkeuden ansiosta voit tyhjentää kätevästi myös korkealaitaiseen kärryyn. Pitkän tyhjennystorven käännät ajokahvasta yhdellä napinpainalluksella. Samoin tyhjennyksen käynnistyksen kytket ajokahvasta.

Isosta viljasäiliön ikkunasta voit tarkkailla säiliön täyttymistä todella helposti. Säiliö on valaistu tehokkaalla LED-valolla. Illalla puidessa näet hyvin, minkä laatuista viljaa puit. Säiliön täyttöhälytin on kytketty COMVISION II -näyttöön, joka kertoo, koska on aika mennä tyhjentämään.