Sampo-Rosenlew Oy

ASIAKASLÄHTÖISEN TUOTEKEHITYKSEN EDELLÄKÄVIJÄ

Sampo-Rosenlew Oy on toiminut samalla tontilla Porin sydämessä jo yli 150 vuotta. Teollisen toiminnan juuret yltävät vuoteen 1853, jolloin Oy W. Rosenlew Ab perheyritys aloitti toimintansa. Sampo-Rosenlew Oy perustettiin vuonna 1991. Tätä nykyä yhtiö tunnetaan kansainvälisesti korkealaatuisista leikkuupuimureistaan ja metsäkoneistaan.

Leikkuupuimureiden valmistus alkoi vuonna 1957. Yli kuudenkymmenen vuoden aikana on toimitettu yli 50 000 puimuria noin 50 maahan. Keskeisiä markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Eurooppa, Pohjois-Afrikka. Tuotteista 90 prosenttia menee vientiin.

Sampo-Rosenlew panostaa tuotekehitykseen ja etsii tuotteilleen alati potentiaalisia uusia markkinoita. Kehittyviin maihin on tarjolla niiden tarpeisiin räätälöityjä konsepteja. Tietotaidon siirtämistä ulkomaille seuraa tulevaisuudessa luonnollisesti kohdemaakohtaiset alihankkijaverkostot komponentti- ja varaosatarpeita palvelemaan.


Metsäkoneet otettiin tuotantoon puimurien rinnalle 1990-luvun lopulla. Sampo-Rosenlew on erikoistunut metsän harvennuksen ratkaisuihin. Lukuisat asiakaspalautekyselyt sekä yhtiön omat testit osoittavat, että harvennuksella on merkittäviä taloudellisia ja metsänhoidollisia hyötyjä, kun se tehdään juuri sitä varten suunnitelluilla ja valmistetuilla koneilla. Tämän ovat ymmärtäneet jo pitkään metsänomistajat Euroopassa, mutta nyt sama trendi on nähtävissä myös Pohjois-Amerikassa.  


Sampo-Rosenlew työllistää Porissa noin 250 eri alojen ammattilaisia tuotanto-, tuotekehitys- ja palvelutehtävissä. Yhtiö tiedostaa sitoutuneen, motivoituneen ja osaavan henkilöstön merkityksen, jota ei tuotannon automatisointi pysty koskaan täysin korvaamaan.