HR86 harvesteri

Keskisuuri tehokas harvesteri, metsäammattilaisille myöhempien harvennusten ja uudistushakkuiden laadukkaaseen ja taloudelliseen toteuttamiseen vaihtelevissa ja vaativissakin olosuhteissa.

Katso video

Täysin uuden konetyypin, HR86 harvesterin, suunnittelun lähtökohtana oli tarjota metsäammattilaisille tehokas kone myöhempien harvennusten ja uudistushakkuiden laadukkaaseen ja taloudelliseen toteuttamiseen vaihtelevissa ja vaativissakin olosuhteissa. Tässä tavoitteessa katsomme onnistuneemme hyvin.

Työpaino 21000 kg
Nosturin ulottuvuus 10,3 - 11,1 m
Moottori 214 kW

LISÄTIEDOT:

Ahti Sormunen

Myyntipäällikkö, Metsäkoneet Etelä-Suomi

0400 346 650

ahti.sormunen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Jesse Jolkkonen

Aluemyyntipäällikkö, Pohjois- ja Itä-Suomi metsäkoneet

040 7678569

jesse.jolkkonen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Runko

Järeät alustarakenteet, hyvä stabiliteetti

HR86 on tehty kestämään. Järeät runkorakenteet yhdessä kestäviksi todettujen teliakselistojen kanssa muodostavat perustan tälle 8 -pyöräiselle harvesterille. Koneen omapaino on noin 21 tonnia, mikä oikealla painojakautumalla tekee koneesta erittäin tasapainoisen myös ääriulottuvuuksia käytettäessä. Pyöräkoko on 26,5 tuumaa eri leveysvaihtoehdoilla.

Voimansiirto

Luottamusta herättävä voimalinja

Moottoriksi valittiin paitsi soveltuvuuden myös aiempien hyvien kokemusten perusteella Agco Powerin 74 AWF 6-sylinterinen dieselmoottori, maksimiteholtaan 195 kW. Moottori pyörittää totuttuun tapaan kahta hydrauliikan työpumppua sekä ajopumppua, joka edelleen käskyttää hydrostaattismekaanisen voimansiirron ajomoottoria ja siitä edelleen jakovaihteiston ja kardaaniakselien välityksellä teliakselistoja. Tuttua ja testattua tekniikkaa, jonka kaikki koneammattilaiset tuntevat.

Ohjaamo

Kuljettajalle tehty pyörivä ja vakaava ohjaamo auttaa jaksamaan

HR86 harvesterin ohjaamo on pyörivä. Se mahdollistaa aina parhaan näköyhteyden työalueelle ilman rasittavaa ”kurkkimista”. Erinomainen näkyvyys mahdollistaa myös laadukkaan katkonnan, mikä on kaikkien osapuolten etu. Ohjaamon pyöriminen on toteutettu hydraulisesti ja se toimii automaattisesti ollen kuitenkin säädettävissä halutulla tavalla kuormaimen kääntöön nähden. Kuljettaja voi toki itse puuttua manuaalisesti tilanteeseen aina halutessaan. 
HR86 harvesterin ohjaamo on myös vakaava. Niin ikään hydraulisylintereillä ja vakausantureilla toteutettu ominaisuus pitää ohjaamon suorassa kaltevissakin maastoissa, mikä tekee työskentelystä miellyttävämpää, ergonomisempaa ja sitä kautta vähemmän rasittavaa. 
Automaattinen ilmastointi on tietenkin vakiona tässä nykyaikaisessa koneessa, ja ohjaamo täyttää kaikki viralliset turvallisuusmääräykset. 
Kun kuljettaja jaksaa paremmin, näkyy se myös tuotoksissa.

Nosturi

Tarkka ja voimakas nosturi, koko ulottuma-alue hyödynnettävissä

HR86 harvesteri on varustettu väkivahvalla Mesera 240H liikeratanosturilla. Sen nostomomentti on huikeat 240kNm ja kääntömomentti 54kNm. Nosturin geometrian ja hydrauliikan yhteensopivuus tekevät sen käytöstä helppoa, miellyttävää ja tarkkaa. 
Nosturin sijoitus ohjaamon eteen eturungolle ei rajoita työskentelyä ja näkyväisyyttä kummallekaan sivustalle, ja sen tiltti-toiminto varmistaa voiman riittämisen myös rinnemaastoissa.
Nosturia saa joko 10,3 tai 11,1 metrin ulottumalla riippuen valitusta harvesteripäästä.

Hakkuupää

Harvesteripää savotoiden mukaan

Harvesteripää on valittavissa pääasiallisen puukoon tai metsätyypin perusteella. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat mm. Kesla 25RH-II tai 27RH-II harvesteripäät, joista edellinen soveltuu harvennuksille ja pienempipuustoisille uudistushakkuille ja mahdollistaa 11 metrin kuormainulottuvuuden.  Suurempi Kesla 27RH-II on suunniteltu järeimmille savotoille. Tällöin 10 metrin nosturi on riittävä ja toimivampi vaihtoehto.
Molemmat harvesteripäämallit ovat kestäviksi ja mittausominaisuuksiltaan tarkoiksi tunnettuja ja laajasti käytettyjä malleja maailmalla. Niitä on vuosien saatossa edelleen kehitetty yhdessä asiakkaiden ja peruskonevalmistajien kanssa. 

Mittalaite

Mittalaite varmistaa laadukkaan lopputuloksen

Koska asiakkaiden tarpeet vaihtelevat voidaan käyttämämme Technion –mittalaite varustaa eritasoisilla ohjelmistoilla. Jos tarvitaan toimintoja, jotka edellyttävät PC-tasoista tehoa, kytketään tietokone varsinaisen mittalaitteen rinnalle. Näin ei mahdollinen PC:n häiriö estä koneen käyttöä. 
Mittalaitteen mukana ovat saatavissa kaikki tarpeelliset toiminnot kuten:
· Runkojen katkonnan optimointi
· Hakkuupään ohjaus, valvonta ja vikadiagnostiikka
· Työajan seuranta
· Langaton tuotantotietojen siirto