FR28

Keveys, suuri kääntökulma ja monet muut ominaisuudet tekevät FR28:sta teknisesti ja taloudellisesti ylivoimaisen kuormatraktorin harvennuksiin.

Katso video

 FR28 kuormatraktori on harvennusten ja pehmeiden korjuuolosuhteiden erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii hyvin SAMPO-ROSENLEW HR46x harvesterin työpariksi. Keveys, suuri kääntökulma ja monet muut ominaisuudet tekevät siitä teknisesti ja taloudellisesti ylivoimaisen kuormatraktorin harvennuksiin sekä pehmeiden maiden puunkorjuuseen.

Työpaino 13 000 kg
Enimmäiskuorma 10 tn
Kuormaimen ulottuvuus 7,2 - 10m
Moottori 140 kW

LISÄTIEDOT:

Ahti Sormunen

Myyntipäällikkö, Metsäkoneet Etelä-Suomi

0400 346 650

ahti.sormunen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Jesse Jolkkonen

Aluemyyntipäällikkö, Pohjois- ja Itä-Suomi metsäkoneet

040 7678569

jesse.jolkkonen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Runko

Vahva alusta, silti ketterä

FR28 kuormatraktoria käytetään yleisesti nuorten, tiheiden metsien harvennuksiin. Nämä vaativat kohteet edellyttävät erikoisia ominaisuuksia. Tässä koneessa pienet ulkomitat yhdistyvät ihanteellisen painojakautumaan etu- ja taka-akselin välillä. Tämä kaikki yhdistyneenä runko-ohjaukseen, jonka kääntökulma on 45 astetta, aikaansaavat ainutlaatuisen ketteryyden. 
Viime vuosina voimakkaasti lisääntynyt pehmeiden maiden puunkorjuu sekä ilmaston lämpenemisestä johtuvat haasteet korjuuolosuhteissa ovat luoneet aivan uudet vaatimukset kuormatraktoreille. FR28 on niittänyt positiivista mainetta näiden vaatimusten täyttäjänä. FR28 kutsutaan apuun, kun muut kuormatraktorit eivät tehtävästä suoriudu.

Ajovoimansiirto ja moottori

Joka rengas vetää

FR28 kuormatraktorissa on hydrostaattis-mekaaninen voimansiirto. Ajopumppu käyttää ajomoottorin välityksellä mekaanista vaihdelaatikkoa. Voimansiirron akselit jakavat vetovoiman etu- ja taka-akselille. Veto voidaan lukita etu- ja taka-akselin välillä, sekä myös kunkin telin vasemman ja oikean puolen välillä. NAF-telien avulla saadaan aikaan jatkuva 13 tonnin vetovoima 8 pyörän välittämänä.
Voimanlähteenä käytetään Stage V:n mukaista Agco Power 49 LFTN ”common rail” dieseliä, jonka on valmistettu Suomessa Linnavuoren moottoritehtaalla vuosikymmenien kokemuksella. Tämän vähäpäästöisen moottorin edullisuus johtuu pienestä polttoaineen kulutuksesta ja pitkistä huoltoväleistä.  Agco Power dieselin maksimiteho on 140kW ja vääntömomentti 700Nm.

Ohjaamo

Turvallinen ja tilava

Ohjaamo on tilava ja hiljainen, jossa kuljettajan työskentely on tehokasta. Se täyttää luonnollisesti kaikki viralliset turvallisuusmääräykset. Ohjaamo on erityisesti suunniteltu käytettäväksi tiheässä harvennusmetsässä, jossa jääviä puita ei saa vaurioittaa. Näkyvyyden merkitystä ei näissä kohteissa voi yliarvioida.
FR28 kuormatraktorissa on paljon yksityiskohtia, jotka helpottavat kuljettajan työtä ja lisäävät mukavuutta. Esimerkkinä voidaan mainita automaattinen ilmastointi. Näin kuljettaja jaksaa työskennellä pitkänkin työvuoron harvennusmetsässä.

Ergonomia

Työmukavuus ennen kaikkea

Eniten huomiota on kiinnitetty näkyvyyteen. Nosturin pylväs on hyvin kapea eikä estä näkyvyyttä työskentelysuuntaan. Alhaalle jatkuvat ikkunalinjat takaavat erinomaisen näkyvyyden mm. renkaisiin.

Matala kierrosluku, älykäs hydrauliikka ja korkealaatuinen melueristys takaavat sen, että ohjaamo on hämmästyttävän hiljainen ja mukava. Sieltä löytyy useita kuljettajan mukavuutta lisääviä yksityiskohtia kuten jäähdytetty eväslaatikko ja uuni ruoan lämmittämiseen.

Kuormatila ja kuormain

Ulottuvuutta joka suuntaan

Vaikka harvennushakkuilta kertyy lähinnä lyhyttä kuitupuuta, myös pitempää tukkipuuta voidaan kuljettaa. Kuormatraktorin voi tilata 3,8 tai 4,1 tai 4,4 metrin pitkällä kuormatilalla. Hydraulisesti säädettävä sermi lisää kuormatilan käytettävyyttä eripituisia puita kuormattaessa.
FR28 kuormatraktorissa on 10 metriin ulottuva kuormain, joka on erityisesti suunniteltu harvennuksiin. Matala painopiste parantaa sivuvakavuutta ja näkyvyyttä. Kuormaimeen on myös saatavana vaaka kuljetettavan puumäärän painon mittaamiseen. Tämä mahdollistaa myös energiapuun määrän mittaamisen ja lisäksi voidaan estää haitallinen ylikuormaus. 

Huolto

Helpot huoltokohteet

FR28 kuormatraktorin monet huoltoystävällisyyttä lisäävät yksityiskohdat kertovat Sampo Rosenlew Oy:n pitkistä koneenrakennusperinteistä. Sellainen on esimerkiksi tyhjiöpumppu. Se estää öljyvuodot huollon tai letkuvaurion yhteydessä.  Kuljettaja voi kytkeä pumpun virta-avaimella heti vuodon havaittuaan. Öljyä ei vuoda hukkaan eikä roisku luontoon.
Hydrauliikan käyttöpumppu estää lian pääsyn järjestelmään. Määräaikaishuollossa tai muuten öljyä lisättäessä se pumpataan paluusuodattimen läpi. Tällä asialla on aivan olennainen merkitys järjestelmän puhtaanapidon kannalta.