HR46x

HR46x on markkinoiden luotettavin, ympäristöystävällisin ja kokonaistaloudellisin harvesteri ensiharvennusleimikoille eri puolilla maailmaa.

Katso video

HR46x suunniteltiin alun perin erityisesti nuorten metsien ensiharvennuksiin. Kohta 25 -vuotias konekonsepti on tietenkin kokenut matkan varrella valtavan määrän kehitystyötä ja yhteistyössä asiakkaiden kanssa toteutettuja parannuksia. Silti se noudattaa ja kunnioittaa yhä koneen alkuperäistä ideaa. HR46x on markkinoiden luotettavin, ympäristöystävällisin ja kokonaistaloudellisin harvesteri ensiharvennusleimikoille eri puolilla maailmaa.

Työpaino 8000-9 500 kg
Nosturin ulottuvuus 7,1 m
Nosturin nostomomentti 55 kNm
Moottori 124 kW

LISÄTIEDOT:

Ahti Sormunen

Myyntipäällikkö, Metsäkoneet Etelä-Suomi

0400 346 650

ahti.sormunen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Jesse Jolkkonen

Aluemyyntipäällikkö, Pohjois- ja Itä-Suomi metsäkoneet

040 7678569

jesse.jolkkonen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Runko

Älykäs runkorakenne, ketterä kone

Harvennusharvesterin työpaikka on nuori metsä. Se kasvatetaan melko tiheänä, jolloin puuntuotto voidaan maksimoida. Laadukas harvennustyö edellyttää, että kone on kooltaan pienehkö ja kääntyy pienessä tilassa. Koneen on myös oltava kevyt. HR46x on juuri tällainen. Laadukas runko on kevyt mutta luja. Ainutlaatuisen ketteryyden takaavat koneen kapeus ja keskinivelen suuri 50 asteen kääntökulma. Kääntöympyrän ulompi säde on 402 cm. Rengasleveys voidaan valita välillä 540–650 mm.

Voimansiirto

Paljon tehoa pienessä paketissa

Voimansiirto on täyshydrostaattinen. Järjestelmässä ei ole lainkaan vaurioalttiita, mekaanisia akselistoja tai pyörästöjä. Moninopeuksisten radiaalimäntämoottoreiden vaihteensiirto tapahtuu sähköisesti. Ajomoottoreiden momentti on korkea heti liikkeelle lähdettäessä, vetovoima ei lopu kesken missään tilanteessa. Harvennusmetsään ei jää jälkiä, eikä kääntyminenkään vaurioita maapohjaa koska telipyörästöä ei ole.
Sampo-Rosenlew käyttää Agco Power –yhtiön vuosikymmenien kokemuksella Nokian Linnavuoressa valmistamia moottoreita. HR46x:n voimanlähteenä on viimeisimmät päästövaatimukset täyttävä yhteispaineruiskutuksella ja SCR-tekniikalla varustettu Acgo Power 49 LFTN –dieselmoottori (Stage V). Vähäpäästöisen moottorin alhainen polttoaineen kulutus ja pitkät huoltovälit takaavat alhaiset käyttökustannukset. Maksimiteho on 140 kW ja vääntömomentti on korkea juuri sillä kierroslukualueella, jolla eniten toimitaan. Kestäviksi todetuissa moottoreissa on hiljainen käyntiääni.

Ohjaamo

Ohjaamossa tehdään tulosta

Sampo-Rosenlew harvesterien ohjaamo on aina sijainnut eri rungossa kuin moottori, minkä ansiosta työympäristö on aina miellyttävä ja hiljainen. Sampo-Rosenlew Oy:n suunnittelemassa tilavassa ja hiljaisessa ohjaamossa työ käy tehokkaasti. Näkyvyys on erinomainen myös puiden latvoihin, mikä on harvennushakkuussa oikean puuvalinnan edellytys. Viranomaisstandardit täyttävän hytin muotoilu helpottaa liikkumista tiheässä harvennusmetsässä vahingoittamatta jäävää puustoa. Hytin sisältä löytyy monia työtä helpottavia ja viihtyvyyttä lisääviä yksityiskohtia.

Nosturi

Käyttö on helppoa

HR46x –harvesterin 7,1 metriä pitkän liikeratanosturin reilu 55kNm nostomomentti takaa sujuvan työn. Samalla nosturin käyttö on hyvin joustavaa myös tiheässä puustossa. Sivukallistus, joka voidaan kytkeä myös automatiikalle, auttaa poimimaan juuri oikeat puut sekä helpottaa rinteessä ja epätasaisessa maastossa työskentelyä. Nosturin matala rakenne lisää koneen sivuttaisvakautta ja parantaa näkyvyyttä työstettäviin puihin kuten myös pystykiinnitys, jonka avulla nosturin tyvi on saatu mahdollisimman lähelle kuljettajaa.

Hakkuupää

Aina käyttötarpeeseen sopiva

Käytämme vain tunnettujen valmistajien laadukkaita hakkuupäitä. Päämerkit ovat Kesla ja Keto. Harvennuksessa tulee hakkuupään olla pienikokoinen ja muotoiltu siten että se on helppo viedä tiheässä metsässä kaadettavalle puulle, vaurioittamatta jäävää puustoa. Hakkuupää ja sen varusteet valitaan käyttötarpeen mukaan. Esimerkiksi energiapuun tekoon on olemassa pelkästään siihen tarkoitettuja laitteita tai vakiohakkuupään erilaisia sovelluksia.

Mittalaite

Tarkkaan laskettu

Puun mittauksesta ja hakkuupään ohjauksesta vastaa mittalaite. Koska asiakkaiden tarpeet vaihtelevat voidaan käyttämämme Technion –mittalaite varustaa eritasoisilla ohjelmistoilla. Jos tarvitaan toimintoja, jotka edellyttävät PC-tasoista tehoa, kytketään tietokone varsinaisen mittalaitteen rinnalle. Näin ei mahdollinen PC:n häiriö estä koneen käyttöä. 
Mittalaitteen mukana ovat saatavissa kaikki tarpeelliset toiminnot kuten:
· Runkojen katkonnan optimointi
· Hakkuupään ohjaus, valvonta ja vikadiagnostiikka
· Työajan seuranta
· Langaton tuotantotietojen siirto