COMIA C10

Kokoluokassaan markkinoiden hiljaisin ohjaamo. Suurtehosilppuri ja leikkuupöydän sivuttaiskallistus vakiona. Nämä ovat vain muutamia valtteja joita C10 tarjoaa.

Katso video

C10 on varustettu yhdellä puintikelalla ja on isomman COMIA -malliston ”ensimmäinen” puimuri. Tehokas ja vakaasti pyörivä kahdeksan varstainen HD -puintikela on varustettu takaa peitettyillä varstaraudoilla. Tämä takaa sen että lika ei tartu varstaraudan taakse ja samalla lisää vauhtipyörä tehoa. Isot erottelupinta-alat, seulastolla ja kohlimilla tekee tästä mallista todella tehokkaan.

AVARA -ohjaamo on varustetasoltaan erinomainen sisältäen mm. sänkiautomatiikan leikkuupöydälle ja sähköisesti säätyvä peilit ohjaamosta. Iso viljasäiliö, tehokas tyhjennysnopeus ja korkealta tyhjentävä putki takaavat hyvän kokonaistehokkuuden tälle mallille

Leikkuupöytä 5,1 m
Viljasäiliö 6000 l
Moottori 6-sylinterinen 238 hv AGCO POWER Tier5
Ilmastointi Kyllä
Puintikela 8-varstainen HD
Tyhjennysnopeus 100 l/S
Kohlimet 6 kpl neliportaista kohlinta
Silppuri 3 800 k/min
Eturenkaat 800/65R32
Takarenkaat 480/65R24

Ohjaamo

AVARA -tyyliä ja toimivuutta

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-ajovalot ja leveä tuulilasi. Kuljettajan selkeä näkyvyys leikkuupöydälle on yksi tekijä, joka otettiin huomioon uutta ohjaamoa suunniteltaessa.  COMIA-sarjan puimureissa on monitoimiajokahva, ja muidenkin hallintalaitteiden sijoittelu on huolella mietitty. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkimet ovat kyynärnojassa. Konsolissa on myös 12 V- ja USB-liittimet. Modernia COMVISION II kosketusnäyttöä on helppo ohjata yhdellä kädellä puinnin ohessa. . Puintia on todella helppo valvoa, kun yhdellä vilkaisulla näkee esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytykset näkyvät COMVISION II -näytössä pop-up varoituksina, ja järjestelmä antaa myös äänimerkin.

Leikkuupöytä

Erinomaiset leikkuupöydät

Helposti kytkettävä, kiitosta saanut geometria ja täyshydrauliset toiminnot. Hyväksi todetut laonnostokelan nylon/muovipiikit ja hydraulinen takaisinpyöritys kruunaavat tämän erinomaisen ja toimivan leikkuupöydän.

Oli kasvusto korkeaa tai matalaa, vuosien kehittelyn tuloksena COMIAn leikkuupöytä selvittää sen. Optimaalinen etäisyys terältä syöttöruuville takaa katkeamattoman syötön koneen syöttökuljettimelle. Sivuttaiskallistus  saatavilla lisävarusteena.

Puintikoneisto

Uusi GEN3 runko sisältää uutuuksia koneistossa

UUSI GEN3 Comian-runko sisältää kolme päivitystä VM21:n verrattuna. Uudet variaattorihihnapyörät, joissa kuormaa tunteva kiristys hihnalle. 100 % parempi voimansiirtokyky, kuin edellisessä mallissa ja huoltovapaa, kun hihna pysyy oikeassa kireydessä koko kauden. Kuusilapainen lietso, joka syöttää voimakkaammin ja tasaisemmin ilmaa koko seulaston alueelle. Seulaston ilmavirtauksia on myös parannettu, liikuttamalla sitä enemmän edestakaisin ja paremmalla geometrialla. Seulaston toimiessa paremmin, nousee kokonaistehokkuus puimurissa ja viljansiirto tarve kasvaa. Uusi viljaelevaattori vastaa tähän. Elevaattori siirtää 80 tn tunnissa ja on koko matkalta alaruuvista viljasäiliöön asti uusittu. 

Puintikoneisto

Tehokas puintikoneisto ja monipuoliset säädöt

134 cm leveä puintikoneisto 8-varstaisella HD -puintikelalla takaa hyvän irtupuinnin tällä yhdellä puintikelalla varustetulla puimurilla. Kela on todellakin HD, koska sen varstaraudan tausta ovat peitetyt teräslevyllä. Näin pölyä ja likaa ei takerru ja kela pysyy tasapainossa kaiken aikaa.
Kuusi kohlinta ja suuri kohlinpinta-ala takaa hyvän erottelun. Nokkalamelli yläseula RV2, poistaa tehokaasti ruumenet ja ala-seula, tiheälamelli seula RV3 seuloo puhdasta viljaa säiliöön. Rajaiset puidaan koneen vasemmlla puolella olevalla elevaattorilla  ja sen päässä olevalla jälkipuintilaitteella. Rajaiset palautuvat heittokuljettimen keskikohtaan ruuvilla, tasaisesti koko heittokuljettimen päälle.  Näin rajaiset eivät kuormita puintikelaa, vaan kulkevat omaa reittiänsä. Läpileikkaus kuvasta voit havaita miten COMIAn puintikoneisto on suunniteltu.

Voimansiirto

Voimaa ja kestävyyttä

Jokaisessa Comia –sarjan puimurissa on vahva kolmivaihteinen vaihdelaatikko. Laatikko on varustettu hydraulisella vaihteen keventimellä, joka tekee vaihtamisesta helppoa ja kätevää. Aktivoidaksesi kevennyksen, painat napista, joka on sijoitettu vaihdekeppiin. Vaihdelaatikko saa voimansa vahvasta ja vääntävästä hydrauliajomoottorista, jota ohjaat ajokahvalla ohjaamosta portaattomasti.

Vahva, öljynavoilla ja levyjarruilla varustettu etuakseli mahdollistaa leveiden renkaiden käytön. Optiona voit varustaa COMIAn todella leveillä renkailla. Esitteestä voit tarkistaa, mitkä renkaat sopivat sinun valitsemallesi COMIAlle. Lisävarusteena voit valita hydraulisen nelivedon, joka auttaa etenemään todella haastavissa olosuhteissa.

Puhdistaminen

Markkinoiden ehdoton ykkönen puimurin puhdistettavuudessa

Teknisistä ratkaisuista johtuen SAMPO ROSENLEW -puimurit ovat aina olleet helppoja puhdistaa. Esimerkiksi viettopinnat voidaan vetää ulos ja kohlimien pohjat ovat poistettavissa. Vaikka samoja ominaisuuksia voi löytyä muistakin merkeistä, ovat ne Sampossa ratkaistu niin, ettei sinun tarvitse lähteä tekemään niitä konehalliisi, vaan suoritat puhdistamisen pellolla ja säästät aikaa.

Viljasäiliö

Mitä suurempi säiliö, sitä suurempi kokonaistehokkuus

COMIA C10 on varustettu 6000 litran vilasäiliöllä. Puidessa viljasäiliön kansi pitää nostaa ylös, mutta sen teet helposti sähkömoottorilla ohjaamosta käsin. Tyhjennysnopeus on mahtavat 100 l/s ja tyhjennyskorkeus 4,4 m. Tyhjennystorven pituus on myös riittävä, leveämmäkin leikkuupöydän kanssa. Pitkän tyhjennystorven käännät ajokahvasta yhdellä napinpainalluksella. Samoin tyhjennyksen käynnistyksen kytket ajokahvasta.
Isosta viljasäiliön ikkunasta voit tarkkailla säiliön täyttymistä todella helposti. Säiliö on valaistu tehokkaalla LED-valolla. Illalla puidessa näet hyvin, minkä laatuista viljaa puit. Säiliön täyttöhälytin on kytketty COMVISION II -näyttöön, joka kertoo, koska on aika mennä tyhjentämään.