Comia C6

Comia-malliston C6 on varustettu samoilla huippuominaisuuksilla ja edistyksellisellä Avara-ohjaamolla kuin isoveljensäkin.

Katso video

C6 on varustettu vakaasti joka tilanteessa pyörivällä HD-puintikelalla. Puintikelassa on kahdeksan varstaa ja välilaipat ovat valuraudasta. Mahdolliset kuormitushuiput jäävät hyvin huomaamatta tälllä tehokkaalla, yksikelakoneella. Moottorina on voimakas nelisylinterinen 185 hv päästötasoltaan Tier5 moottori. Viljasäiliön koko 4400 litraa ja tyhjennyskorkeus 4 metriä. Vaiko pöydän koko on 4,2 m, mutta koneen voi varustaa 3,9 m tai 4,5 m leikkuuleveyksillä.

Leikkuupöytä 4,2 m
Viljasäiliö 4 400 l
Moottori 4-sylinterinen 185 hv AGCO POWER Tier5
Ilmastointi Kyllä
Puintikela 8-varstainen HD
Tyhjennysnopeus 75 l/s
Kohlimet 5 kpl neliportaista kohlinta
Silppuri 3 300 k/min
Eturenkaat 600/65R34
Takarenkaat 420/65R20

Ohjaamo

AVARA -tyyliä ja toimivuutta

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-päivä ajovalot ja leveä tuulilasi. Kuljettajan selkeä näkyvyys leikkuupöydälle on yksi tekijä, joka otettiin huomioon uutta ohjaamoa suunniteltaessa.  COMIA-sarjan puimureissa on monitoimiajokahva, ja muidenkin hallintalaitteiden sijoittelu on huolella mietitty. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkimet ovat kyynärnojassa. Konsolissa on myös 12 V- ja USB-liittimet. Modernia COMVISION II kosketusnäyttöä on helppo ohjata yhdellä kädellä puinnin ohessa. . Puintia on todella helppo valvoa, kun yhdellä vilkaisulla näkee esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytykset näkyvät COMVISION II -näytössä varoituksina, ja järjestelmä antaa myös äänimerkin.

Leikkuupöytä

Erinomaiset leikkuupöydät

Helposti kytkettävä, kiitosta saanut geometria ja täyshydrauliset toiminnot. Hyväksi todetut laonnostokelan nylon/muovipiikit ja hydraulinen takaisinpyöritys kruunaavat tämän erinomaisen ja toimivan leikkuupöydän.

Oli kasvusto korkeaa tai matalaa, vuosien kehittelyn tuloksena Comian leikkuupöytä selvittää sen. Optimaalinen etäisyys terältä syöttöruuville takaa katkeamattoman syötön koneen syöttökuljettimelle. Sivuttaiskallistus  saatavilla lisävarusteena.

Puintikoneisto

Tehokas puintikoneisto ja monipuoliset säädöt

112 cm leveä puintikoneisto 8-varstaisella HD -puintikelalla takaa hyvän irtupuinnin tällä yhdellä puintikelalla varustetulla puimurilla. 
Viisi kohlinta ja suuri kohlinpinta-ala takaa hyvän erottelun. Nokkalamelli yläseula RV2, poistaa tehokaasti ruumenet ja ala-seula, tiheälamelli seula RV3 seuloo puhdasta viljaa säiliöön. Rajaiset puidaan koneen vasemmlla puolella olevalla ruuvilla. Rajaiset palautuvat heittokuljettimen loppupäähän puhaltamalla. Näin rajaiset eivät kuormita puintikelaa, vaan kulkevat omaa reittiänsä.

Voimansiirto

Voimaa ja kestävyyttä

Jokaisessa Comia –sarjan puimurissa on vahva kolmivaihteinen vaihdelaatikko. Laatikko on varustettu hydraulisella vaihteen keventimellä, joka tekee vaihtamisesta helppoa ja kätevää. Aktivoidaksesi kevennyksen, painat napista, joka on sijoitettu vaihdekeppiin. Vaihdelaatikko saa voimansa vahvasta ja vääntävästä hydrauliajomoottorista, jota ohjaat ajokahvalla ohjaamosta portaattomasti.

Vahva, öljynavoilla ja levyjarruilla varustettu etuakseli mahdollistaa leveiden renkaiden käytön. Optiona voit varustaa Comian todella leveillä renkailla. Tekniset tiedot -osiosta voit tarkistaa, mitkä renkaat sopivat sinun valitsemallesi Comialle. Lisävarusteena voit valita hydraulisen nelivedon, joka auttaa etenemään todella haastavissa olosuhteissa.

Puhdistaminen

Markkinoiden ehdoton ykkönen puimurin puhdistettavuudessa

Teknisistä ratkaisuista johtuen Sampo-Rosenlew -puimurit ovat aina olleet helppoja puhdistaa. Esimerkiksi viettopinnat voidaan vetää ulos ja kohlimien pohjat ovat poistettavissa. Vaikka samoja ominaisuuksia voi löytyä muistakin merkeistä, ovat ne Sampossa ratkaistu niin, ettei sinun tarvitse lähteä tekemään niitä konehalliisi, vaan suoritat puhdistamisen pellolla ja säästät aikaa.

Viljasäiliö

Mitä suurempi säiliö, sitä suurempi kokonaistehokkuus

Siksi C6 onkin varustettu isolla 4 400 litran viljasäiliöllä. Tyhjennysnopeutta ja tilavuutta on kasvatettu Comia 2.0 -malleissa edelliseen sukupolven puimureihin verrattuna. Nyt tyhjennysnopeus on 75 l/s, eli 50 % enemmän kuin edelisessä mallissa.

4 metrin tyhjennyskorkeuden ansiosta voit tyhjentää kätevästi myös korkealaitaiseen kärryyn. Pitkän tyhjennystorven käännät ajokahvasta yhdellä napinpainalluksella. Samoin tyhjennyksen käynnistyksen kytket ajokahvasta.

Isosta viljasäiliön ikkunasta voit tarkkailla säiliön täyttymistä todella helposti. Säiliö on valaistu tehokkaalla LED-valolla. Illalla puidessa näet hyvin, minkä laatuista viljaa puit. Säiliön täyttöhälytin on kytketty Comvision II -näyttöön, joka kertoo, koska on aika mennä tyhjentämään.