COMIA C20 / C24 2ROTO

UUDET ISOT SAMPO MALLIT, C20 JA C24! 30% enemmän puintitehoa kuin C12 ja kokonaistehokkuus isolla 9000 ja 10000 litran viljasäiliöllä omalla tasolla

Katso video

UUDET ISOT SAMPO MALLIT, C20 JA C24! 30% enemmän puintitehoa kuin C12 ja kokonaistehokkuus isolla 9000 ja 10000 litran viljasäiliöllä omalla tasolla

Parhaat elementit yhdistelemällä tunnetusta puintiteknologiasta, saa puimuri lisänimen Hybridi. Suurilla erottelupinnoilla varustetussa puimurissa on kaksi vastakkain pyörivää roottoria jotka tekevät puimurista yli 30% tehokkaaman kuin samankokoisen kohlinkoneen. Irtipuiminen tapahtuu perinteisellä tavalla, mutta roottoreilla saadaan erottelua lisättyä.

Leikkuupöytä 6,9 m
Viljasäiliö 9000 l ja 10 000 l
Moottori 6-sylinterinen 300 hv AGCO POWER Tier5
Ilmastointi Kyllä
Etu-puintikela Kyllä C24 -mallissa
Puintikela 8-varstainen HD
Tyhjennysnopeus 100 l/s
Roottorit 2 kpl
Silppuri 3800 k/min
Eturenkaat 800/65R32
Takarenkaat 500/70R24

Ohjaamo

AVARA -tyyliä ja toimivuutta

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-päivä ajovalot ja leveä tuulilasi. Kuljettajan selkeä näkyvyys leikkuupöydälle on yksi tekijä, joka otettiin huomioon uutta ohjaamoa suunniteltaessa.  COMIA-sarjan puimureissa on monitoimiajokahva, ja muidenkin hallintalaitteiden sijoittelu on huolella mietitty. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkimet ovat kyynärnojassa. Konsolissa on myös 12 V- ja USB-liittimet. Modernia COMVISION II kosketusnäyttöä on helppo ohjata yhdellä kädellä puinnin ohessa. . Puintia on todella helppo valvoa, kun yhdellä vilkaisulla näkee esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytykset näkyvät COMVISION II -näytössä varoituksina, ja järjestelmä antaa myös äänimerkin.

Leikkuupöytä

Erinomaiset leikkuupöydät

Helposti kytkettävä, kiitosta saanut geometria ja täyshydrauliset toiminnot. Hyväksi todetut laonnostokelan nylon/muovipiikit ja hydraulinen takaisinpyöritys kruunaavat tämän erinomaisen ja toimivan leikkuupöydän.

Vakio pöytä on 6,9 metriä ja siinä on syöttorumpu ketjuvedolla. Sivuttaiskallistus  saatavilla on vakio varusteena, samoin sänkiautomatiikka.
Koneeseen voi myös tilata Vario mallisen leikkuupöydän, jolloin leveys on peräti 7,5 m (kuvassa). Leikkuupöydän valmistaa BISO GmbH, Itävallassa

Puintikoneisto

2Roto, kaksi puintikelaa, kaksi roottoria

COMIA C24 2ROTOn hybridin puintikoneisto perustuu C12 malliin. (Comia C20 -mallin puinti koneisto eroaa C24:stä, että siinä on yksi puintikela.) Se että kohlimet ovat korvattu kahdella roottorilla on suurin ero. Näillä kahdella vastakkain pyörivällä roottorilla saadaan puintiteho nostettua yli 30%.  Roottorit syötetään olkikelan kautta yläteitse. Itse irtipuinti tapahtuu tutuilla puintikeloilla. Lietson ja viljaelevaattorin tehokuutta on kasvatettu huomattavasti ja kelavariaattoreiden vetokykyä on parannettu. Järjestelmä kiristää hihnaa lujemmin mitä suuremman kuorman se tuntee, automaattisesti. 
 Nokkalamelli yläseula RV2, poistaa tehokkaasti ruumenet ja alaseula, tiheälamelli seula RV3 seuloo puhdasta viljaa säiliöön, kuten COMIA -malliston muissakin puimureissa.

Voimansiirto

Voimaa ja kestävyyttä

Jokaisessa COMIA –sarjan puimurissa on vahva kolmivaihteinen vaihdelaatikko. Comia C24 on varustettu HD etu-akselilla, kantamaan ison 10 kuution viljasäiliön.  Vaihdelaatikko saa voimansa vahvasta ja vääntävästä hydrauliajomoottorista, jota ohjaat ajokahvalla ohjaamosta portaattomasti.

Vahva, öljynavoilla ja levyjarruilla varustettu etuakseli mahdollistaa leveiden renkaiden käytön. Optiona voit varustaa COMIAn todella leveillä renkailla. Esittestä  voit tarkistaa, mitkä renkaat sopivat sinun valitsemallesi COMIAlle. Lisävarusteena voit valita hydraulisen nelivedon, joka auttaa etenemään todella haastavissa olosuhteissa.

Puhdistaminen

Markkinoiden ehdoton ykkönen puimurin puhdistettavuudessa

Teknisistä ratkaisuista johtuen SAMPO-ROSENLEW puimurit ovat aina olleet helppoja puhdistaa. Esimerkiksi viettopinnat voidaan vetää ulos. Samoin seulat ovat poistettavissa helposti ja useat luukut helpottavat puhdistustyötä. Vaikka samoja ominaisuuksia voi löytyä muistakin merkeistä, ovat ne Sampossa ratkaistu niin, ettei sinun tarvitse lähteä tekemään niitä konehalliisi, vaan suoritat puhdistamisen pellolla ja säästät aikaa.

Viljasäiliö

Tehokas tyhjennys takaa kokonaistehokkuuden

COMIA C20 ja C24 on varustettu suurella 9000 ja 10 000 litran viljasäiliöillä. Puidessa viljasäiliön kansi pitää nostaa ylös, mutta sen teet helposti sähkömoottorilla ohjaamosta käsin. Kansi taittuu alas ohjaamon katon kanssa täysin, kun ajat tiellä.  Tyhjennysnopeus on mahtavat 100 l/s ja tyhjennyskorkeus 4,4 m. Tyhjennystorven pituus on myös riittävä, leveämmäkin leikkuupöydän kanssa. Pitkän tyhjennystorven käännät ajokahvasta yhdellä napinpainalluksella. Samoin tyhjennyksen käynnistyksen kytket ajokahvasta.
Isosta viljasäiliön ikkunasta voit tarkkailla säiliön täyttymistä todella helposti. Säiliö on valaistu tehokkaalla LED-valolla. Illalla puidessa näet hyvin, minkä laatuista viljaa puit. Säiliön täyttöhälytin on kytketty COMVISION II -näyttöön, joka kertoo, koska on aika mennä tyhjentämään.