FR68

FR68 kuormatraktori täysin uusi konemalli. Sen on omimmillaan myöhemmillä harvennuksilla ja uudistushakkuilla, joilla koneelta halutaan suurta kapasiteettia.

Katso video

FR68 kuormatraktori täysin uusi konemalli. Sen on omimmillaan myöhemmillä harvennuksilla ja uudistushakkuilla, joilla koneelta halutaan suurta kapasiteettia. Koneen nimelliskuormakyky on 14 tonnia. Kuormatila on helposti muunneltavissa, mikä laajentaa koneen käytettävyyttä eri olosuhteissa ja tavaralajipituuksille. FR68 on suunniteltu työpariksi Sampo Rosenlew FR86 harvesterille. Yhdessä ne muodostavat huipputehokkaan ja nykyaikaisen hakkuuketjun.

Työpaino 18 000 kg
Enimmäiskuorma 14 tn
Kuormaimen ulottuvuus 8 - 10 m
Moottori 210 kW

LISÄTIEDOT:

Ahti Sormunen

Myyntipäällikkö, Metsäkoneet Etelä-Suomi

0400 346 650

ahti.sormunen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Jesse Jolkkonen

Aluemyyntipäällikkö, Pohjois- ja Itä-Suomi metsäkoneet

040 7678569

jesse.jolkkonen(at)sampo-rosenlew.fi

LÄHETÄ VIESTI keyboard_backspace

Runko

Tukeva alusta, muunneltava kuormatila, nosturi asiakkaan tarpeen mukaan

Runkojen rakenne noudattaa samaa vahvaa konstruktiota kuin HR86 harvesterissakin. Kone on kahdeksan pyöräinen, painjakautuma kuormattuna on optimaalinen. Pyöräkoko on 26,5 tuumaa, koneen ominaisuuksia voidaan helposti säätää erilaisilla rengasvaihtoehdoilla.
Kuormatila on valittavissa kahdesta eri runkopituudesta. Mutta todellista joustavuutta tuo kuormatilan hyötyleveyden säädeltävyys. Tämä tapahtuu pankkojen karikoita kääntämällä mekaanisesti ulos tai sisään. Yksinkertaista ja toimivaa.
Nosturivaihtoehtoja löytyy useita. Teho ja ulottuvuus tarpeen mukaan. Sama asiakaslähtöinen kahmarivalikoima varmistaa koneen soveltuvuuden erilaisille leimikoille, missä päin maailmaa tahansa.

Ajovoimansiirto ja moottori

Voimalinja, selkeä ja luotettava

Tehontuotosta vastaa 6-sylinterinen Agco Power 74AWF dieselmoottori. Maksimiteholtaan 170 kW. Moottori täyttää luonnollisesti kaikki viimeisimmät päästömääräykset. 
Voimansiirto on HR86 harvesterin kanssa identtinen hydrostaattismekaaninen voimansiirto toteutettuna tunnetuilla komponenteilla ja raskaan sarjan akselistoilla. 
Kokonaisuutena alusta ja voimansiirto tekevät koneesta omistajalleen huolettoman käyttää ja omistaa.

Ohjaamo

Pyörivä ohjaamo, kuljettajan pyynnöstä

FR68 kuormatraktori on varustettu pyörivällä ohjaamolla. Tämä ominaisuus parantaa merkittävästi näkyvyyttä työskentelyalueelle. Sillä on välitön positiivinen vaikutus kuljettajan jaksamiseen.
Ohjaamon pyöriminen on toteutettu hydraulisesti ja se toimii automaattisesti ollen kuitenkin säädettävissä halutulla tavalla kuormaimen kääntöön nähden. Kuljettaja voi toki itse puuttua manuaalisesti tilanteeseen aina halutessaan.
Automaattinen ilmastointi on tietenkin vakiona tässä nykyaikaisessa koneessa, ja ohjaamo täyttää kaikki viralliset turvallisuusmääräykset. 
Kun kuljettaja jaksaa paremmin, näkyy se myös tuotoksissa.

Kuormatila ja kuormain

Ulottuvuutta joka suuntaan

Vaikka harvennushakkuilta kertyy lähinnä lyhyttä kuitupuuta, myös pitempää tukkipuuta voidaan kuljettaa. Kuormatraktorin voi tilata 3,8 tai 4,4 metrin pitkällä kuormatilalla. Hydraulisesti säädettävä sermi lisää kuormatilan käytettävyyttä eripituisia puita kuormattaessa.
FR48 kuormatraktorissa on 10 metriin ulottuva kuormain, joka on erityisesti suunniteltu harvennuksiin. Matala painopiste parantaa sivuvakavuutta ja näkyvyyttä. Kuormaimeen on myös saatavana vaaka. Puumäärän toteamisen lisäksi voidaan näin myös estää haitallinen ylikuormaus.

Huolto

Helpot huoltokohteet

FR48 kuormatraktorin monet huoltoystävällisyyttä lisäävät yksityiskohdat kertovat Sampo Rosenlew Oy:n pitkistä koneenrakennusperinteistä. Sellainen on esimerkiksi tyhjiöpumppu. Se estää öljyvuodot huollon tai letkuvaurion yhteydessä.  Kuljettaja voi kytkeä pumpun virta-avaimella heti vuodon havaittuaan. Öljyä ei vuoda hukkaan eikä roisku luontoon.


Hydrauliikan käyttöpumppu estää lian pääsyn järjestelmään. Määräaikaishuollossa tai muuten öljyä lisättäessä se pumpataan paluusuodattimen läpi. Tällä asialla on aivan olennainen merkitys järjestelmän puhtaanapidon kannalta.