COMIA C22 2ROTO

Hybridi-puimuri jossa kaksoisroottorit toimivat perinteisten kohlimien tilalla. Puimurin puintiteho nousee omalle tasolleen verrattuna perinteiseen kuusi kohlinpuimuriin verrattuna

Katso video

Parhaat elementit yhdistelemällä tunnetusta puintiteknologiasta, saa puimuri lisänimen Hybridi. TS-etukelajärjestelmällä ja kahdella roottorilla varustettu C22 2ROTO on tehokkain puimuri COMIA -mallistossa. Suurilla erottelupinnoilla varustetussa puimurissa on kaksi vastakkain pyörivää roottoria jotka tekevät puimurista yli 30% tehokkaaman kuin samankokoisen kohlinkoneen. Irtipuiminen tapahtuu perinteisellä tavalla, mutta roottoreilla saadaan erottelu lisätty.

Moderni AVARA -ohjaamo kruuna tämän puimurin ja tekee pitkästä puintipäivästä mielyttävän kokemuksen. Ohjaamon on hiljainen, varuste taso ja hallintalaitteet ovat on omaa luokkaansa

Leikkuupöytä 6,3 m
Viljasäiliö 7 600 l
Moottori 6-sylinterinen 300 hv AGCO POWER Tier5
Ilmastointi Kyllä
Etupuintikela Kyllä
Puinitkela 8-varstainen HD
Tyjennysnopeus 100 l/s
Roottorit 2 kpl
Silppuri 3800 k/min
Eturenkaat 800/65R32
Takarenkaat 480/65R24

Ohjaamo

AVARA -tyyliä ja toimivuutta

Kahdeksan työvaloa, modernit LED-päivä ajovalot ja leveä tuulilasi. Kuljettajan selkeä näkyvyys leikkuupöydälle on yksi tekijä, joka otettiin huomioon uutta ohjaamoa suunniteltaessa.  COMIA-sarjan puimureissa on monitoimiajokahva, ja muidenkin hallintalaitteiden sijoittelu on huolella mietitty. Kaikki puintiin liittyvät toiminnot, kuten koneiston ja leikkuupöydän kytkimet ovat kyynärnojassa. Konsolissa on myös 12 V- ja USB-liittimet. Modernia COMVISION II kosketusnäyttöä on helppo ohjata yhdellä kädellä puinnin ohessa. . Puintia on todella helppo valvoa, kun yhdellä vilkaisulla näkee esimerkiksi tappiomittarin, leikkuupöydän korkeuden, ajonopeuden ja varoitusvalot. Hälytykset näkyvät COMVISION II -näytössä varoituksina, ja järjestelmä antaa myös äänimerkin.

Leikkuupöytä

Erinomaiset leikkuupöydät

Helposti kytkettävä, kiitosta saanut geometria ja täyshydrauliset toiminnot. Hyväksi todetut laonnostokelan nylon/muovipiikit ja hydraulinen takaisinpyöritys kruunaavat tämän erinomaisen ja toimivan leikkuupöydän.

Oli kasvusto korkeaa tai matalaa, vuosien kehittelyn tuloksena Comian leikkuupöytä selvittää sen. Optimaalinen etäisyys terältä syöttöruuville takaa katkeamattoman syötön koneen syöttökuljettimelle. Sivuttaiskallistus  saatavilla on vakio varusteena, samoin sänkiautomatiikka. Levein pöytä on 6,9 metriä ja siinä on syöttorumpu ketjuvedolla.

Puintikoneisto

2Roto, kaksi puintikelaa, kaksi roottoria

COMIA C22 2ROTOn hybridin puinikoneisto perustuu C12 malliin. Kohlimet ovat korvattu kahdella roottorilla on suurin ero. Näillä kahdella vastakkain pyörivällä roottorilla saadaan puintiteho nostettua yli 30%.  Roottorit syötetään olkikelan kautta yläteitse. Itse irtipuinti tapahtuu tutulla TS-kaksoiskelajärjestelmällä. Lietson ja viljaelevaattorin tehokuutta on kasvatettu huomattavasti ja kelavariaattoreiden vetokykyä on parannettu. Järjestelmä kiristää hihnaa lujemmin mitä suuremman kuorman se tuntee, automaattisesti. 
 Nokkalamelli yläseula RV2, poistaa tehokaasti ruumenet ja ala-seula, tiheälamelli seula RV3 seuloo puhdasta viljaa säiliöön, kuten COMIA -malliston muissakin puimureissa.

Voimansiirto

Voimaa ja kestävyyttä

Jokaisessa COMIA –sarjan puimurissa on vahva kolmivaihteinen vaihdelaatikko. Laatikko on varustettu hydraulisella vaihteen keventimellä, joka tekee vaihtamisesta helppoa ja kätevää. Aktivoidaksesi kevennyksen, painat napista, joka on sijoitettu vaihdekeppiin. Vaihdelaatikko saa voimansa vahvasta ja vääntävästä hydrauliajomoottorista, jota ohjaat ajokahvalla ohjaamosta portaattomasti.

Vahva, öljynavoilla ja levyjarruilla varustettu etuakseli mahdollistaa leveiden renkaiden käytön. Optiona voit varustaa COMIAn todella leveillä renkailla. Esittestä  voit tarkistaa, mitkä renkaat sopivat sinun valitsemallesi COMIAlle. Lisävarusteena voit valita hydraulisen nelivedon, joka auttaa etenemään todella haastavissa olosuhteissa.

Puhdistaminen

Markkinoiden ehdoton ykkönen puimurin puhdistettavuudessa

Teknisistä ratkaisuista johtuen SAMPO-ROSENLEW puimurit ovat aina olleet helppoja puhdistaa. Esimerkiksi viettopinnat voidaan vetää ulos. Samoin seulat ovat poistettavissa helposti ja useat luukut helpottavat puhdistustyötä. Vaikka samoja ominaisuuksia voi löytyä muistakin merkeistä, ovat ne Sampossa ratkaistu niin, ettei sinun tarvitse lähteä tekemään niitä konehalliisi, vaan suoritat puhdistamisen pellolla ja säästät aikaa.

Viljasäiliö

Tehokas tyhjennys takaa kokonaistehokkuuden

COMIA C22 on varustettu 7600 litran viljasäiliöllä. Puidessa viljasäiliön kansi pitää nostaa ylös, mutta sen teet helposti sähkömoottorilla ohjaamosta käsin. Tyhjennysnopeus on mahtavat 100 l/s ja tyhjennyskorkeus 4,4 m. Tyhjennystorven pituus on myös riittävä, leveämmäkin leikkuupöydän kanssa. Pitkän tyhjennystorven käännät ajokahvasta yhdellä napinpainalluksella. Samoin tyhjennyksen käynnistyksen kytket ajokahvasta.
Isosta viljasäiliön ikkunasta voit tarkkailla säiliön täyttymistä todella helposti. Säiliö on valaistu tehokkaalla LED-valolla. Illalla puidessa näet hyvin, minkä laatuista viljaa puit. Säiliön täyttöhälytin on kytketty COMVISION II -näyttöön, joka kertoo, koska on aika mennä tyhjentämään.